Las artes del hogar

22 septiembre 2008

 

 

 

Oració per a oferir el treball domèstic

 

 

OH DÉU, que per mitjà del teu Fill ens prepares l'estatge del Cel i el banquet del Regne, accepta aquestes labors que em disposo a realitzar en la teva presència, perquè per elles la meva casa es converteixi en llindar de la teva i recés de pau on tu, com el pare de la paràbola, acullis sempre la nostra tornada i ens convidis a la festa de la teva misericòrdia.

 

JESÚS, que a Natzaret vas col·laborar amb Maria i Josep en les feines de la llar i que vas prometre el Cel als qui t’alimenten, vesteixen, i atenen en la persona dels més humils, ensenya’m a veure’t en els membres de la meva família, i a servir-te en ells amb la neteja, l’ordre i l'adorn de la meva llar, amb el menjar que preparo, la roba que cuido, l’educació que imparteixo, els diners que administro i tantes coses més.

 

SENYOR ESPERIT SANT, Diví Hoste, inspira el meu treball perquè sigui manifestació externa del que fas tu en la intimitat de la nostra ànima, llaurant-la sense parar amb la teva gràcia i embellint-la amb els teus dons. Fes-me viure la llar en la seva autèntica grandesa, com encarnació de la família, escola d’humanitat, focus de cultura i lloc de trobada amb Tu. Ensenya’m a conjugar els talents que m’has donat, i a promoure la col·laboració de tota la família, de manera que aquest treball sigui signe i fruit de la comunió que formem.

 

MARÍA SANTÍSSIMA, Reina del Cel i Esclava del Senyor, tu que vas criar a Jesús en la casa de Natzaret, fes-lo créixer també en la meva, de manera que els meus familiars el sentin a prop i l’estimin cada vegada més. Que amb tu, Mare meva, aprengui jo l’ofici domèstic i aprofiti les seves possibilitats d’enriquiment personal i la seva misteriosa virtut de salvar i sostenir ànimes. Que jo sàpiga ocupar-lo amb competència, creativitat i orgull, sabent que és germen i pedagogia de totes les professions. I que el visqui com tu a Natzaret, demostrant que servir és regnar, i que la veritable sobirania interior només s’assoleix lliurant-nos als altres en les coses petites de cada dia.

 

DIVINA ADMINISTRADORA de la Gràcia i Auxili dels cristians, prega per nosaltres. San Josep, Cap de la casa de Natzaret i Mestre de Jesús, intercedeix pels teus fills.

 

AMÉN.

 

 

Página principal

darfruto.com

22 de septiembre de 2008